News

Loonkosten en gebrek aan flexibiliteit oorzaak van dure prijzen in supermarkten

Loonkosten en gebrek aan flexibiliteit oorzaak van dure prijzen in supermarkten

Het rapport dat het Prijzenobservatorium vanmorgen bekendmaakte over winkelen in België, onderschrijft wat sectorfederatie Comeos al langer aankaart.  De hoge loonkosten en het gebrek aan flexibiliteit maken dat winkelen hier duurder is dan in onze buurlanden.

Het rapport van het Prijzenobservatorium meldt dat winkelen in België duurder is dan in de buurlanden. “We moeten wel nuanceren,” zegt Dominique Michel, ceo van Comeos, de federatie voor handel en diensten: “De populaire huismerken die de Belgen elke dag kopen zijn amper opgenomen in het rapport terwijl die huismerken net meer dan 36% van onze verkoop vertegenwoordigen.  Ook verse groenten en fruit zijn niet opgenomen en die zijn hier gemiddeld 11% goedkoper dan in onze buurlanden.”

Loonkosten zijn een molensteen

Maar over de echte oorzaken die het rapport aanhaalt, is er volgens Comeos geen twijfel mogelijk.  Michel: “We hebben het vorige week nog vastgesteld in het dossier van Zalando.  De hoge loonkosten en het gebrek aan flexibiliteit maken het onze retailers bijzonder moeilijk. Bovenop het feit dat multinationals hogere prijzen opleggen aan onze handelaars. Daarom verliezen we telkens opnieuw met de ons omringende landen. We kunnen alleen maar vaststellen dat we nu ook gelijk krijgen van het Prijzenobservatorium.”

Wilt u ook uw logo op onze website en online rekruteren? Klik hier!