Meer nieuws

Sports Direct sluit twee Belgische winkels

 
Sports Direct sluit twee Belgische winkels

Sportwinkelketen Sports Direct gaat zijn winkels in Hasselt en Luik sluiten. Daarbij dreigen 27 jobs verloren te gaan. Sinds de overname van 26 Primo-winkels heeft de keten momenteel nog 41 winkels in België.

Bij de twee winkels die de deuren gaan sluiten, werken momenteel 27 mensen: zestien in Hasselt en elf in Luik. Het is nog niet duidelijk of zij hun baan verliezen.

Dat het net de winkels van Hasselt en Luik zijn die moeten sluiten is niet verrassend. De keten is winstgevend in België, maar een aantal winkels, zoals die van Hasselt, hebben het al een tijdje moeilijk. Het filiaal in Luik wordt dan weer meegesleurd door de prestaties van het winkelcentrum Médiacité, waar het zich bevindt.

In het gebroken boekjaar 2015/2016 haalde Sports Direct in België een omzet van 123,7 miljoen euro, waarop het een nettowinst van 2,4 miljoen euro wist te boeken. In maart nam het nog de winkels van Primo over, nadat het Nederlandse moederbedrijf Unlimited Sports Group failliet was gegaan. Bron: www.retaildetail.be

Wilt u ook uw logo op onze website en online rekruteren? Klik hier!